به گفته او، پيشنويس قانون جديد ميراثفرهنگي تا پايان خردادماه سال جاري تهيه و براي مجلس ارسال ميشود تا در سال آينده مورد تصويب قرارگيرد. با تصويب اين قانون بسياري از مشکلات و گرههاي حوزه ميراثفرهنگي مرتفع ميشود.
مومني همچنين خاطرنشانکرد: با توجه به اين در استان گلستان دو بافت تاريخي گرگان و گميشان در فهرست آثار ملي قرار دارند و ثبت شدهاند گلستان از اين جهت نيز شاخص و قابل توجه است که در اين رابطه لازم است شهرداران اين بافتها تعيين شوند تا ضوابط معماري و شهرسازي بيش از گذشته در اين دو بافت ارزشمند رعايت شود.
مديرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احياي ميراث معنوي و طبيعي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور تصريح کرد: از ديگر ويژگيهاي مثبت استان گلستان آن است که تاکنون حکم ابطال پرونده قضايي از سوي ديوان عدالت اداري ندارد. بدين معني که مديريت و کارشناسان اين اداره کل در ارتباط با پروندههاي قضايي در خصوص ابنيه و آثار ميراثفرهنگي استان به گونهايي وارد شدهاند که طرفهاي آن اعم از مردم، شهرداريها و دستگاههاي اجرايي ذيربط به ديوان عدالت اداري براي ابطال حکمهاي گرفته شده مراجعه نکردهاند.
در ادامه سرپرست اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان گلستان گفت: استان گلستان يکي از استان هاي مهم و قابل توجه در بحث ميراثفرهنگي است که از اين جهت بايد مورد توجه مسوولين ارشد سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور قرار گيرد.
او افزود: از آن جمله ميتوان به مجموعه کمنظير باقري اشاره کرد که اين اداره کل در حال رايزني با صندوق حفظ و احياي ميراثفرهنگي کشور است تا تملک آن جهت اتمام عمليات مرمت اين مجموعه در اختيار اين اداره کل قرار گيرد و از سوي ديگر براي مرمت مجموعه بيش از 20 ميليارد ريال اعتبار لازم است تا مجموعه باقري آماده بهرهبرداري شود .
قربان عباسي، اضافه کرد: در حوزه باستانشناسي اين اداره کل در سال 89 با کاوش فصل اول تپه باستاني بازگير در شهرستان مينودشت بيش از دو تن اشياي فلزي کشف کرد که در تاريخ باستانشناسي ايران بينظير است و يکي از پديدههاي قابل توجه باستانشناسي دنيا تلقي ميشود.
جالب توجه اين که تمام عمليات اين کاوش توسط کارشناسان استان انجام شده و با کمترين اعتبار که موجب افتخار استان است.
/104
انتهای پیام/